Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefony za kilka lat ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Męczy mnie te pytanie jak ***, więc musimy o tym podyskutować ;]

Jak myślicie za 10 lat będą jeszcze telefony " klasyczne "

sony-ericsson-c901-496x420.jpg

Czy będą dominować już telefony dotykowe ? ;) jak myślicie ?

A telefony dotykowe pójdą w górę i będą o grubości kilki mm ?? ;)

songalivev2.png

Opublikowano

Myślę , że bardziej realna jest ta druga opcja . Telefony "klasyczne" bd tak jak teraz z nokiami 3310 {czyli nikt ich prawie nie ma}, a dotykowce pójdą wyżej w technologii... Każdy z nich bd mial Androida, WI-FI i.t.p ;]

1329042025-U173186.png

by Siema Heniu

MineCraft Helper|Kox|PostMarker

Opublikowano

To dla starszych ludzi będzie makabra ( 35 + ) , przecież nie którzy ( jest ich dość dużo ) obsługuje się fonami klastycznymi bo jest im wygodnie .. a wiecie jak wygląda palec u rodziców ;p

songalivev2.png

Opublikowano

W tym toku ewolucji w telefonie będzie 7.1 głośników, blu ray etc. , kubek to herbaty.. , lustrzanka i inne bajery.. co człowiek dla kasy nie wymyśli.

Myślę, że jednak dotyki a może i nawet jakaś inna technologia wejdzie w życie. Nie wiem działanie telefonu za pomącą mimiki twarzy lub poruszania oczu.. zobaczymy co będzie. :D

1365881062-U68160.png

Opublikowano

Masz racje UP, co człowiek nie zrobi dla pieniędzy :P

Szczerze ? to chciałbym dożyć do takich technologi że telefony będą w szerokości kilki mm , a samochody latały i inne tam bajery ;P

songalivev2.png

Opublikowano

Widziałem gdzieś zapowiedź takiej Nokii która można rozciągać zwiększając przy tym ekran i kształt ;)

Nie pamiętam jak to się miało nazywać

Tutaj macie takiego samsunga :

http://antyweb.pl/wizja-futurystycznego-telefonu-samsunga-z-elastycznym-ekranem-just-wow/

Opublikowano

według mnie wkrótce na runku będzie w ciul produktów apple, ale co będzie za 10 lat to.....

Opublikowano

Ja czekam na taki telefon , mam nadzieję że do 10 lat pojawi się na rynku :P

23554506080219760324.png

Chodź ciężko będzie takie coś stworzyć, telefon o grubości kilka milimetrów , przeźroczysty itp... a gdzie procek / bateria itp;p

songalivev2.png

Opublikowano

Mam to głęboko, pozostaję przy klasycznych mi nie są potrzebne te wszystkie bajery co mają dotyklowe.

; )

Opublikowano

Przezroczyste pewnie będą. Będe miał przesrane na starość, jak nie bedę ogarniać tych telefonów. Ojcu kupiłem xperię i nawet się nauczył obsługiwać, chociaż na początku było... hmm... trudno. Zobaczycie, za jakiś czas sami nie będziecie łapać nowinek. Myślę, że smartfony prawie całkowicie zdomoinują rynek. Same naprawdę wiele dla mnie znaczą - przeglądarka, facebook, dostęp do e-maila, co bardzo mi pomaga.

Opublikowano

Nienawidze tego dotykowego szmelcu.Ale prawda jest taka że ich produkcja się zapewne zwiększy za te 10 lat.

Ja wole klasyczne telefony z klawiaturą /ew.Klawiatura qwerty i żeby do nich dodawali nowe opcje itp bo te dotykowe to o dupe obić raz miałem to w tydzień mi padł

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Nienawidze tego dotykowego szmelcu.Ale prawda jest taka że ich produkcja się zapewne zwiększy za te 10 lat.

Ja wole klasyczne telefony z klawiaturą /ew.Klawiatura qwerty i żeby do nich dodawali nowe opcje itp bo te dotykowe to o dupe obić raz miałem to w tydzień mi padł

Stary, logiczne że jak dotykowy spadnie to nie ma co zbierać... Ale opłaca się szanować takie telefony dlatego iż np. to są mini komputery ;)

songalivev2.png

Opublikowano

Moi kumple mają Aville i wiecie co oni z nią robią? WBIJAJĄ CYRKIEL W WYSWIETLACZ ^^ telefon działa bez zarzutów.

3x UP:

To po co bierzesz dotykowy, jak go nie szanujesz? Do tego typu telefonu sa potrzebne:

+ GEL (taka osłona pokryta lekko gumową nakładką na tylnią cześć obudowy)

+ Wygodny futerał

+ ew. smycz

Opublikowano

Lubię telefony dotykowe ale myślę, że nie będzie takiej ewolucji. Dlaczego? bo np. w zimę jest zimno i nie których wkurza to że muszą dotykać ekranu a gdy człowiek ma zimne palce to ekran nie reaguje :)

Opublikowano

Jakbyś miał Galaxy S II w ręce to inaczej byś mówił :P

Mi upadł raz na beton z wys. ok 1,5 metra - tylko lekkie zarysowania z boku.

Drugi raz upadł na wyświetlacz z ok. 1 metra i nic się nie stało :)

Dodam, że nie używam żadnych "kondomów" ani tego typu szmelcu.

1310060417-U250359.jpg

1312486845-U250359.png

Opublikowano

Stary, logiczne że jak dotykowy spadnie to nie ma co zbierać... Ale opłaca się szanować takie telefony dlatego iż np. to są mini komputery ;)

Ludzie otrząśnijcie sie mini komputery? No kurwa telefon jest po to zeby zadzwonic muzyki posluchac i coś nagrać a komputer mam w domu. I tyle kasy wydajecie na te telefony że zaniedługo za taką sume kupie sobie komputer a spadnie mi ze stolika i nie ma co zbierać

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Będzie mocny procesor i wytrzymały na uderzenia. Może twórcy nawet to klasycznych wersji... :D

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

To dla starszych ludzi będzie makabra ( 35 + ) , przecież nie którzy ( jest ich dość dużo ) obsługuje się fonami klastycznymi bo jest im wygodnie .. a wiecie jak wygląda palec u rodziców ;p

Ale dowaliłeś, mój tata sam korzysta z Noki E7 i n8 i nie ma problemów, chodz ma spore palce.

Opublikowano

dla 70% społeczeństwa w telefonie mogłoby nie być funkcji rozmowy i smsowania, jego kształt mógłby być jeszcze chujowszy niż współczesne prostokąty dotyki, ale i tak by się tym jarali bo w końcu można fejsbuka przeglądać i grać w majnkampfa będąc w kiblu

Opublikowano

E tam, takie telefony przejdą do lamusa i patrząc na dzisiejsze czasy, tak za ok 10 lat smartfony będą wypierane przez specjalne okulary. Zakładasz takie, idziesz sobie ulicą a na szkłach pojawiają się informacje które Cię interesują. Np sąsiad kupił nową brykę a ty sobie w tych okularkach patrzysz i myślisz ile ma np. koni mechanicznych i pach za 0, 1 mili sekundy widzisz specyfikacje techniczną samochodu. Tak samo z dzwonieniem, myślisz do kogo chcesz zadzwonić, sprzęt cię łączy a głos tej drugiej osoby wpada prosto do ucha, tak że nikt nie usłyszy o czym rozmawiasz. Skoro samochody mają latać... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...